Kérdeznél? Hívj minket!
+36-1/468-2176 +36-1/789-2152

Airfree GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

1. Hogyan működik az Airfree® készülék?
Az Airfree® készülék magas hőfokon elégeti a fűtött hajszálcsöveiben a mikroorganizmusokat. A készülék a természetes légáramlásnak köszönhetően, gépi segítség nélkül szívja be a szennyezett levegőt és a magas hőfokon mindenféle szennyező anyag megsemmisül, függetlenül attól, hogy mennyire káros vagy mérgező az.
 
2. Van-e valamilyen mellékhatása a készüléknek?
Nincs. Az Airfree® készülék hőhatással fertőtleníti a beszívott levegőt és semmisíti meg a kórokozókat. Nincsenek mellékhatások, nincsenek káros kibocsátott anyagok, nem is keletkezik szennyező melléktermék. Az Airfree® ennek köszönhetően bárhol, lakáson belül, irodákban is használható, csendben, nagy hatásfokkal tisztítja a levegőt.
 
3. Nem hagyja abba az Airfree® készülékem a villogást. Mi lehet az oka? (*)
 
1. ok: Az Airfree® készülékbe automatikus energiatakarékossági funkciót építettünk, amely automatikusan lekapcsolja a kerámiamag fűtését, ha elérte a működéséhez szükséges hőfokot (a felmelegített mag körül kialakuló légáramlás szívja be a szennyezett levegőt, a beáramló levegő a forró mag körül és felett elhaladva tisztul meg úgy, hogy nagy hőfokon elégnek a benne lévő szennyező anyagok és mikroorganizmusok, majd felül kiáramlik a közben szobahőmérsékletre hűtött tiszta levegő). A kerámia mag fűtése néhány percenként leáll, kialszik a jelzőlámpa és villogni kezd a tetőlapon elhelyezett világító dióda. Az Airfree® készülék ez alatt is tovább sterilizálja a rajta átáramló levegőt. A villogó LED tehát az energiatakarékos állapotot jelzi, ami egyben a kerámia mag élettartamát is megnöveli.
2. ok: A villogó jelzőlámpa másik oka a környezeti levegő lehet. Mihelyt meghaladja a környezeti hőmérséklet a 35 °C-ot, automatikusan lekapcsolja az Airfree® készülék a kerámiamagját egy pár percre, de ez alatt is tovább sterilizálja a rajta áthaladó levegőt. (Ezt jelzi a fedlapján villogó jelzőlámpa.) Ez alatt áramot takarít meg és egyben biztonságosabbá is válik az Airfree® készülék működése.
3. ok: Az Airfree® készülékbe a legkorszerűbb elektronikai elemeket építettük, amelyek a készülék nem megfelelő elhelyezését, a készülék működési hibáit is érzékelik. Ellenőrizze, hogy egyenesen, stabil felületen áll-e az Airfree® készülék, ha nem hagyja abba a villogást a jelzőlámpa. Ellenőrizze azt is, hogy nincsenek-e elzárva a készülék levegő beszívó és kifúvó nyílásai és hogy rendesen csatlakozik-e az elektromos hálózathoz a készülék! Szükség szerint csatlakoztassa a készüléket egy másik elektromos aljzathoz! Amennyiben még 10 perc múlva is villog a tetőlapján lévő jelzőlámpa annak ellenére, hogy megfelelően állította fel és helyezte üzembe az Airfree® készüléket, akkor vélhetően valamilyen belső szerkezeti meghibásodás állt elő. Ez esetben lépjen kapcsolatba a készülék eladójával, vagy forgalmazójával! (*) Nincs nyugtató fényű lámpa az E40/E60/E80/E125 Airfree® modelleken!
 
4. Van-e valamilyen veszélyhelyzet, ha villog az Airfree® készülék tetején lévő jelzőlámpa? (*)
Nincs. Automatikusan lekapcsolja a készülék a TSS™ kerámia magot, ha bármilyen rendellenességet észlel az Airfree® készülék a saját működésében. (*) Nincs anti-stressz lámpa az E40/E60/E80/E125 Airfree® modelleken!
 
5. Mekkora az Airfree® készülék légtisztító kapacitása?
 
Modell E40/P40 P60 P80 P125 P150
Kapacitás 16 m2 / 40 m3 24 m2 / 60 m3 32 m2 / 80 m3 50 m2 / 125 m3 60 m2 / 150 m3
Fogyasztás 40W 45W 48W 50W 52W
Tápfeszültség 220V - 240V 220V - 240V 220V - 240V 220V - 240V 220V - 240V
Zajszint Teljesen hangtalan Teljesen hangtalan Teljesen hangtalan Teljesen hangtalan Teljesen hangtalan
Tömeg 1,09 kg 1,09 kg 1,09 kg 1,27 kg 1,48 kg
Méret 26,5 cm magas
21,5 cm átmérő
26,5 cm magas
21,5 cm átmérő
26,5 cm magas
21,5 cm átmérő
26,5 cm magas
21,5 cm átmérő
26,5 cm magas
21,5 cm átmérő
 
6. Elhelyezhetem-e a gardrob szobában az Airfree® készüléket?
Igen, amennyiben nagyobb mint 10 m3-es. De ne állítsa polc alá az Airfree® készüléket, hogy azzal ne korlátozza a teljesítőképességét!
7. Használhatom-e az Airfree® készüléket klimatizált helyiségekben?
Igen.
8. Miről ismerhetem fel, hogy nem működik az Airfree® készülék?
Mindaddig rendben működik az Airfree® készülék, amíg meleg a teteje.
 
9. Felállíthatom-e a folyosón az Airfree® készüléket, hogy a teljes lakás légterét tisztítsa?
Nem. Az Airfree® ilyenkor csak a folyosó légterét tisztítaná.
 
10. Elhelyezhetem-e az Airfree készüléket zárt térben?
Igen, de a terem légtere legalább 10 m3 legyen!
 
11. Elpusztítja az Airfree® készülék a baktériumokat és vírusokat?
Igen, még a legkisebb mikroorganizmusokat is hatékonyan megsemmisíti, mivel akadály nélkül átjuthatnak az Airfree® készülék forró kerámiamagján és közben elégnek.
 
12. Használhatok-e egy Airfree® készüléket gyors egymásutánban több helyen is?
Nem. Az Airfree® és egyéb légtisztító készülékeket 24 órán át ugyanabban a helyiségben kell üzemeltetnie, hogy hatásosan tisztítsák az adott légteret. A szabadalmaztatott technológia folyamatos üzemet feltételez, a levegő keringtetése nem szakadhat meg. Épp ez a folyamatos légáramlás szakad meg, ha másik helyiségbe viszi át az Airfree® készüléket és ezzel újra szennyezetté válhatna a már megtisztított légtér. Lásd még a következő pontot is!
13. Lekapcsoljam az Airfree® készüléket, ha elmegyek hazulról?
Ne! Az Airfree® készüléknek folyamatosan bekapcsolt állapotban kell maradnia.
 
14. Mi történik, ha leválasztom az elektromos hálózatról az Airfree® készüléket, vagy ha áramszünet történt?
Az Airfree® újraindul, ha ismét áramot kap és nagyjából ugyanannyi idő alatt újra megtisztítja a terem légterét, mint amennyi idő alatt először megtisztította azt.
 
15. Méri a CADR az Airfree® készülék hatékonyságát?
Egyáltalán nem. A CADR nem az Airfree® technológiát teszteli. Az AHAM pecsét (amit általában a légtisztítók dobozának hátulján találunk) három Clean Air Delivery Rate (CADR, tiszta levegő minősítési érték) számot tartalmaz: az egyik a dohányfüst, a másik a virágporok, a harmadik pedig a por kiszűrésének a mértékét adja meg. A CADR az adott légtisztító által szállított tiszta levegő térfogatát jelzi. Minél magasabb a dohányfüst, a virágpor és a por értéke, annál gyorsabb szűrőegység tudja az adott légteret megtisztítani. Azért nincsenek CADR értékek megadva az Airfree® készülék esetében, mert az Airfree® nem szűri a levegőt, hanem a forró kerámiamagján átáramoltatott levegőben megöli a mikroorganizmusokat. A CADR a szűrőn átáramoltatott légköbméter értékeket adja meg a fentiek szerint. A CADR nem méri az elpusztított mikroorganizmusok, penészgomba spórák, baktériumok, vírusok számát, ezt csak egy mikrobiológiai laboratórium tudja meghatározni. Az Airfree® készülék a méretüktől függetlenül elpusztítja (és nem befogja, vagy nem valamilyen felületen megköti) a mikroorganizmusokat. A szerves részecs- kék 99,99 %-át teljesen megsemmisíti, amikor áthaladnak azok az amerikai szabadalom által védett Airfree® kerámia magon.
 
16. Hogyan pusztítja el az Airfree® készülék a poratkákat?
A környezetben a por és a penész csökkentésével csökken a por mennyiségétől függő poratkák populációja is. Az Airfree® készülék egyben a poratkák által termelt ártalmas toxinokat és a poratkák ürülékén élősködő és légúti allergiás rohamokat kiváltó gombákat is elpusztítja.
17. Hogyan pusztítja el az Airfree® készülék a gombákat?
Amint fentebb említettük az Airfree® készülék elpusztítja a levegő útján terjedő mikroorganizmusokat, így a gombákat és a spórákat is. A spórák megsemmisítése miatt új gombatelepek sem tudnak keletkezni, így azután a levegőbe kerülő spórák száma is csökken.
 
18. Hogyan pusztítja el az Airfree® készülék a vírusokat?
Ezek a mikroszkopikus méretű élőlények is elpusztulnak, amint áthaladnak az Airfree® készülékben lévő forró kerámiamag hajszálcsövein. Az Airfree® készülék kerámia magjában uralkodó hőmérséklet kellően magas, ezen mikroorganizmusok teljes megsemmisítéséhez. Éppen ezért az Airfree® készülék az egyik leghatásosabb légúti megbetegedés megelőző eszköz.
 
19. Bocsájt-e ki valamilyen gázt vagy vegyi terméket az Airfree® készülék?
Nem. Az Airfree® természetes úton sterilizálja a légteret. A honlapunkon több olyan tesztet is talál, amely a szennyező anyagok és az ózon kibocsátásával foglalkozik.
 
20. Fűti a helyiséget az Airfree®?
Nem. Az Airfree® készülék nem emeli meg érezhetően a terem hőmérsékletét. A teremben működő 2 Airfree® készülék nagyjából annyi hőt termel, mint egy a szobában lévő felnőtt.
 
21. Megváltozatja-e az Airfree® készülék a helyiség relatív páratartalmát?
Nem.
 
22. Kell-e szűrőt cserélnem az Airfree® készülékben?
Nem.
 
23. Sok energiát fogyaszt az Airfree® készülék?
Nem. Az Airfree® készülék áramfogyasztása mindössze 52 watt a P150 modell, 50 watt a P125, 48 watt a P80, 45 watt a P60, 40 watt a P40, 50 watt az E125, 48 watt az E80, 45 watt az E60 és 40 watt az E40 esetében.
 
24. Kölcsönhatás van-e az Airfree® stresszoldó világítása és az Airfree® sterilizáló funkciója között?
 
Nem, nincs. A stresszoldó, pihentető hangulatvilágításnak csak esztétikai értéke van, megnyugtat, de a kisgyermekek vagy újszülöttek szobájában esti világításként is szolgálhat. A fényterápia szerint a kék fény feszültségoldó és nyugtató hatású. (*) Nincs stresszoldó fény az Airfree® E40/E60/E80/E125 modellek esetében!
 
25. Hová kerülnek az elégetett mikroorganizmusok?
Mint minden élő szervezet, alapvetően a mikroorganizmusok és bomlástermékeik is szénből, oxigénből és nitrogénből épülnek fel. Mivel az Airfree® készülék belső kerámiamagjának a hőmérséklete mintegy 200 °C, ezen anyagokból felépülő minden anyag elég, ami közben széndioxid és víz szabadul fel. A folyamat végén némi szén (vagy hamu) maradhat meg végtermékként. Az anyagok nagy része elég, így az allergiát kiváltó szerves anyagok is, de ha netán bármi is maradna belőlük, a nagy hőfokon garantáltan megváltozik a szerkezetük, így abban a változatukban már teljesen ártalmatlannak minősülnek. Szeretnénk megjegyezni, hogy mikroszkopikus szinten történő folyamatokról van szó és a melléktermékek vagy az égéstermékek is hasonló méretűek. A keletkező anyagok ártalmatlanok és kis méretük és tömegük miatt az eltakarításukról, ártalmatlanításukról sem kell gondoskodnunk.
 
26. Elég lesz egyetlen Airfree® készülék a szobámban?
Egyetlen P40-es modell 16 m2-es, P60-as modell 24 m2-es, egy P80-as készülék 32 m2-es, míg egy P125-ös modell legfeljebb 50 m2-es alapterületű helyiség levegőjét tudja nagy biztonsággal megtisztítani. Amennyiben ennél nagyobb alapterületű, vagy különösen magas és így nagy légterű helyiség levegőjét kell megtisztítania, akkor a terem méretének, vagy légterének megfelelően arányosan több Airfree® készüléket kell a teremben üzembe állítania.
 
27. Hogyan működik az Airfree® készülék?
Az Airfree® az EGYETLEN bizonyítottan működő olyan technológia a piacon, amely teljes mértékben elpusztítja és semlegesíti a penészgomba spórákat, a poratka allergéneket, vírusokat, baktériumokat, háziállat szőröket, szerves allergiakeltő anyagokat és az ózont. Az Airfree® úgy működik, hogy vékony csatornákon beszívja a terem szennyezett levegőjét a szabadalmaztatott TSS™ kerámia égető kamrájába, ahol a magas hőfokra hevített kerámia magon áthaladva a levegőben lévő mikroorganizmusok 99,99 %-a elég, megsemmisül. A készülék az olyan mérgező gázokat is ártalmatlanítja, mint amilyen az ózon. Az Airfree® készülékben uralkodó igen magas hőmérséklet ugyanakkor nem gyakorol mérhető hatást a terem hőmérsékletére.
 
28. Mennyibe kerül az Airfree® készülék üzemeltetése?
Alig valamibe! Nincs költséges Hepa-szűrő vagy hamar kiégő UV izzó az Airfree® készülékben. A más egyéb légtisztítókban évente akár 150 angol fontban is kerülhetnek a gyorsan cserélendő szűrők. Az Airfree® esetében nincsenek ilyen költségek. A készülék a nap 24 órájában, a hét 7 napján folyamatosan működhet és kevesebbet fogyaszt óránként, mint egy 50 wattos izzó, amely a más légszűrőknél használt Hepa-szűrők átlagosan 200 wattos fogyasztásához képest elenyészően kevés.
 
29. Hogyan tudok meggyőződni arról, hogy tényleg eredményes az Airfree® készülék?
Ne feledje, hogy valószínűleg az Airfree® az egyetlen légtisztító készülék, amely működésének hatékonyságát független minősítő intézetek által valós, életszerű körülmények között készített részletes tesztek igazolják. Ezeket a méréseket emberekkel teli nagy termekben végezték és a mérések igazolták, hogy az Airfree® készülék ténylegesen elpusztítja a levegőben lebegő és terjedő mikroorganizmusokat. Ezen vizsgálatok és mérések dokumentációját megtalálja a honlapunkon.
30. Mi a különbség az Airfree® P és E szériája között?
A P modelleknél lágy, szabályozható fényerejű, kék színű, stresszoldó világítást is találunk.
A világítás bekapcsolása illetve szabályozása az egyes modelleknél eltérhet és a következő
két módszer alapján funkcionál:
a) a készülék fenéklapján mechanikusan egy forgatható tengely segítségével
b) a készülék előlapján az Airfree felirat felett jelzett területen érintésre reagálva.