Kérdeznél? Hívj minket!
+36-1/468-2176 +36-1/789-2152

Blog

HOBOT 298-AL A CSÍKMENTES ABLAKOKÉRT

BB
2021.06.25 12:03
HOBOT 298-AL A CSÍKMENTES ABLAKOKÉRT

Minden vágyad, hogy csíkmentes legyen otthon az ablakod? És mindezt kevés energia befektetésével szeretnéd elérni? Akkor jó helyen jársz!

Bemutatjuk, a HOBOT-298 tisztító permettel rendelkező ablkatisztító robotot!

A HOBOT-298 olyan AI (mesterséges intelligencia) technológiával rendelkezik, amely kiszámítja a mozgási útvonalakat, automatikusan érzékeli az ablakszéleket és egy innovatív megoldással a cserélhető tartályából automatikus permetezéssel vizet és mosószert juttat az ablak felületére.

 

…de mit is kell tenned a tökéletes tisztaság eléréséhez?

Elsődlegesen fontos kiemelnünk, hogy az ablakok tökéletes tisztítása általános piszok mellett lehetséges. Pl. olajos-zsíros nyomok, azaz a makacs foltok nehezen tüntethetőek el, mely komolyabb technikai követelményeket igényel, mint, amit az ablaktisztító robotok nyújtani tudnak. A háztartási ablaktisztító robotok általános használatra valók. Nem áll készen a rendszer arra, hogy nagyobb erővel történő nyomást gyakoroljanak a tisztítandó üvegre, így súrolva azt. Különösen azon esetekben, ha a tisztítandó felületre előkezelés nélkül küldjük a robotot, miközben az tele van zsíros-olajos foltokkal.

1. Előkészületek

Az időjárási viszonyoktól nem kímélt ablakok megfelelő tisztításakor az előkészületek elengedhetetlenek. Fontos, hogy a robot tisztán, portól és kosztól mentesen kerüljön az ablakra, ezzel is megakadályozva a megtisztított felületen történő csíkok hagyását.
A következő lépés a megfelelő tisztítószer kiválasztása. Ez lehet például desztillált víz, vagy tisztítószeres víz egyvelege is. A könnyebb döntés érdekében, első alkalommal érdemes kipróbálni mindkét módszerrel, így ezután már csak az igényeknek megfelelőt kell használni, és nem kell tovább kísérletezni.
A tisztításhoz legalább két friss tisztító kendőre van szükség. Ideális esetben a speciális száraztisztító kendőre és a sárga mikroszálas kendőre a nedves tisztításhoz.

2. Száraztisztítás

Az ablakok megfelelő tisztításának és a lehető csíkmentességnek a biztosítása érdekében az ablakokat szárazon elő kell tisztítani. Ennek legjobb módja az üvegtisztító robot használata a kék mikroszálas kendőkkel kombinálva. Ezeket kifejezetten száraz tisztításra tervezték. Alternatív megoldásként használhat tiszta sárga mikroszálas kendőt is, amelyet a Hobot 298 doboza, alapfelszereltségként tartalmaz. Tehát hagyni kell, hogy a robot egyszer átfusson a tisztítandó felületen. Ezzel az eljárással a lehető legtöbb port, pollent és egyéb koszt (finom por) felszedi a felületi szennyeződésből, a száraz mikroszálas kendővel. A száraz tisztítás megfelelő elvégzéséhez ki kell kapcsolni az automatikus permetezési funkciót. Ellenkező esetben a porszemcsék elkenődnek.

3. Tisztítás a tisztítópermettel

A következő lépésben egy új, tiszta mikroszálas kendőre lesz szükség. A mikroszálas kendők többször használhatók. Kézzel is ki lehet mosni, de attól függően, hogy mennyire piszkosak az ablakok (pl. finom porszemcsék, piszkos közúti por), gépi mosás is javallott (szigorúan öblítő nélkül!), hogy valóban megtisztuljanak.

A tisztítást minden esetben az ablakok belső oldalán kell kezdeni, ahol kevésbé lehet poros, piszkos. Ez az oldal általában nem igényel további kezelést a csíkmentes ablaküvegek elérése érdekében. A finom permetező vízpárának elegendőnek kell lennie. Egyszerűen fel kell tölteni a víztartályt a választott tisztítószerrel, majd bekapcsolni a permetezési funkciót a távirányító gombjainak segítségével. A Hobot gombja kék színnel kezd világítani. Ekkor indítható az automatikus tisztítási program.

Az ablakok külsejének tisztításához elengedhetetlen a száraz, tiszta idő az általános biztonsági óvintézkedések betartásával. Ha kívülről odaszáradt vízfoltok csúnyítják az ablaküveget - további ablaktisztító használata szükséges lehet, melyet előre fel kell vinni a felületre. Ezt követően a Hobot ablaktisztító robot ugyanúgy elindítható, mint az ablakok belső oldalán. Ha szükséges többször lefuttatni az automatikus tisztítási ciklust, akkor ajánlott új, vagy egy már korábban megtisztított mikroszálas kendőt használni, ellenkező esetben a már felszívódott szennyeződés újra eloszlik az ablakokon.